ΟΛΙΚΗ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΓΟΝΑΤΟΣ

Η ολική αρθροπλαστική γόνατος αποτελεί μία ορθοπαιδική επέμβαση, κατά την  οποία πραγματοποιείται αντικατάσταση των φθαρμένων χόνδρινων ιστών της άρθρωσης που πάσχει από οστεοαρθρίτιδα. Στη θέση τους, τοποθετούνται ειδικά εμφυτεύματα, ανακουφίζοντας τον πόνο και τα επίμονα συμπτώματα και αποκαθιστώντας την κινητικότητα της άρθρωσης.

Στόχος της επέμβασης είναι η άμεση επιστροφή του ασθενούς στην καθημερινότητά και την εργασία του, χωρίς περιορισμούς, καθώς και η διόρθωση της προεγχειρητικής παραμόρφωσης του γόνατος. Η ολική αρθροπλαστική γόνατος αποτελεί μία επέμβαση με ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά επιτυχίας, η οποία θεωρείται σημαντικό επίτευγμα στην ιατρική κοινότητα. Ενδεικτικά, διενεργούνται περισσότερες από 600.000 επεμβάσεις ετησίως μόνο στις Η.Π.Α..

Πλέον, η ολική αρθροπλαστική γόνατος με προσωποποιημένους οδηγούς προσφέρει μία ακόμη πιο ακριβή προσέγγιση και πιο ικανοποιητικό αποτέλεσμα, χαρίζοντας σε κάθε ασθενή ξεχωριστά μόνιμη και εξατομικευμένη θεραπεία,με ταχύτερη κινητοποίηση και λιγότερο μετεγχειρητικό πόνο.

Ολική Αρθροπλαστική Γόνατος – Ενδείξεις

Η άρθρωση του γόνατος αποτελεί μία από τις αρθρώσεις που επιδέχονται το περισσότερο βάρος και πίεση, εξαιτίας της αναγκαστικής συμμετοχής της σε πληθώρα καθημερινών κινήσεων. Με το πέρασμα των χρόνων, η άρθρωση υφίσταται εκφύλιση, δυσχεραίνοντας την εκτέλεση απλών καθημερινών κινήσεων και δραστηριοτήτων. Το περπάτημα, το τρέξιμο ή το ανέβασμα σκάλας, καθίστανται δυσάρεστα και επίπονα.

Οστεοαρθρίτιδα γόνατος

Η πάθηση εμφανίζεται σε ένα μεγάλο αριθμό ασθενών, κυρίως προχωρημένης μέσης ή τρίτης ηλικίας. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, που ο ασθενής βιώνει οξύ πόνο, όντας απλά καθισμένος ή ξαπλωμένος στα προχωρημένα στάδια της πάθησης.